WZH Het Anker

WZH Het Anker is een woonzorgcentrum in een rustige woonwijk, tegen het oude centrum van Voorburg aan. Het woonzorgcentrum huisvest in het totaal 105 woningen. Op veel afdelingen zijn gezellige huiskamers aanwezig. Het Anker beschikt over één en tweepersoonskamer. Elk appartement heeft een sanitaire ruimte met douche en toilet.

Woon Zorgcentra Haaglanden biedt in Het Anker verpleeghuiszorg aan somatische patiënten. Tevens heeft Het Anker een afdeling kleinschalig wonen, speciaal voor ouderen niet dementen. Ook kunnen bewoners in Het Anker terecht voor kortdurende opname, om bijvoorbeeld te revalideren of op te knappen na een ziekenhuisverblijf.

Het woonzorgcentrum beschikt over vele voorzieningen en faciliteiten waaronder fysiotherapie, kapper, bedrijfsrestaurant enz.

Verder is WZH Het Anker de uitvalsbasis voor het Team Zorg in de buurt, het team dat thuiszorg biedt in de wijk rondom Het Anker. Deze groep medewerkers probeert er voor te zorgen dat anderen in de wijk zo lang mogelijk zelfstandig kunnen wonen.

De verschillenden zorgprojecten en diensten van WZH Het Anker stellen bewoners in staat om zo lang mogelijk hun eigen leef wensen en standaard te behouden.

Omdat de vraag naar huisvesting verder groeit is WZH na gaan denken over optimaliseringsmogelijkheden binnen de bestaande huisvesting. Zodoende heeft WZH zeer recentelijk GN Bouw benaderd om een kantoorvleugel te transformeren naar een zevental patiëntenkamers. Hierbij is uiteraard rekening gehouden met het behoud van kwaliteit voor wonen, zorg en verpleging.

GN Bouw heeft een voorstel gedaan op basis van een totaalvisie, inhoudende tekeningen voorzien van technische omschrijving, detailbegroting en uitvoeringsschema.

Bij het uitvoeringsschema is specifieke aandacht geschonken aan benodigde noodmaatregelen en tussentijdse voorzieningen. Ondanks dat bouwtijd geen criterium was, is GN Bouw er in geslaagd elke week een patiëntenkamer op te leveren.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Transformatie

Locatie

Prinses Margrietlaan te Voorburg

Programma

Kantoorvleugel transformeren naar zeven patientenkamers