Leger des Heils

Het Leger des Heils is een maatschappelijk centrum primair ingericht voor bijzondere verschillende vrouwelijke doelgroepen. De reguliere gebruiksfuncties zoals opvang, gezondheidszorg, huisvesting en kantoren is aangevuld met een eigen grootkeuken conform HACCP-normering. Het centrum beschikt ook over een kinderdagopvang welke een eigen speelplaats heeft op het dak van het gebouw.

Een grote uitdaging van het project was het geïntegreerde metrostation welke tijdens het hele bouwproces operationeel is gebleven.

GN Bouw had de verantwoordelijkheid voor het hele project. De bouwkundig, constructieve en installatiekundige werkzaamheden zijn bij dit project door GN Bouw uitgevoerd. De coördinatie over de nevenaannemers waaronder de partij verantwoordelijk voor de grootkeuken en de werkzaamheden aan het metrostation zijn ook onder verantwoordelijkheid van GN Bouw uitgevoerd.

De rechthoekige plattegrond leent zich uitstekend voor een geprefabriceerd bouwsysteem. Dit systeem bestaat uit betonnen elementen zoals wandschijven, kolommen, balkenen gebouwbrede kanaalplaatvloer elementen. De stabiliteit van de constructie wordt verzorgd door natte knopen/stroken. Het overdekte parkeergedeelte bestaat uit geprefabriceerde V-vormige verdiepingshoge kolomelementen welke de bovenliggende vloerconstructie opvangt. Waar het binnenblad niet uit beton bestaat is het opgetrokken uit kalkzandsteen. Het buitenblad bestaat uit schoonmetselwerk gecombineerd met houten kozijnen. De dakopbouw betreft een stalen hoofddraagconstructie.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Maatschappelijk (opvang)centrum

Locatie

Kooikerweg te Rotterdam

Programma

Maatschappelijk (opvang)centrum

Opdrachtgever

Woonbron

Bouwkosten

€ 6.571.425,-

Architect

SAR Architecten & Bouwkundigen te Rotterdam

(Adviseur) Constructie

Ingenieursbureau J. Kromhout te Rotterdam

(Adviseur) Installatie

Bravenboer & Scheers te Roosendaal

Uitvoeringstijd

13 maanden