Sophiastaete

Begane grond

Op de begane grond van Sophiastaete bevinden zich de apotheek, gezondheidscentrum, welzijnsruimte, voor bewoners uit de wijk, en de ruimten voor kinderopvang (dag en buitenschools). Binnen dit gezondheidscentrum is een divers aanbod van zorg en dienstverlening. Het totale oppervlak van de functies op de begane grond is ca. 2590 m² bvo.

1ste verdieping

Er zijn vier kleinschalige woongroepen gerealiseerd voor dementerende ouderen. Middels een galerij is elke woongroep apart bereikbaar. Gezamenlijk hebben de woongroepen de beschikking voer een daktuin van ruimt 310 m² welke direct aan de galerij grenst.

Appartementen

Het complex bestaat voor het grootste deel uit appartementen. Deze appartementen hebben allemaal het label verzorgd wonen. Het gebruiksoppervlakte van 49 appartementen is 88 m² de andere 13 appartementen hebben een oppervlakte van 98 m² tot 124 m².

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van het project is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. In dat kader is onder andere gekozen voor een zogenaamde WKO installatie (warmte- en koude opslag in de bodem). Met dit systeem wordt met behulp van twee bronnen in de bodem gebruik gemaakt van de warmte van grondwater, om daarmee het gebouw te verwarmen. Ook de warmwater voorziening is aan dit systeem gekoppeld. Via een zogenaamd ‘energiedak’ wordt extra warmte opgevangen om in de bodem op te slaan en om te gebruiken voor het warmwater circuit.

De ruimte op het dak is ook benut om PV panelen te plaatsen. Hiermee wordt een deel van de elektriciteitsvoorziening van het gebouw opgewekt. Van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is voor dit project een Groenverklaring ontvangen.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Gezondheidszorg, Nieuwbouw

Locatie

Sophiastaete te Hendrik-Ido-Ambacht

Programma

62 Appartementen

Opdrachtgever

Rhiant

Architect

GBS Architecten te Boskoop