Zorghotel De Grote Rivieren

In opdracht van GGZ-instelling Yulius heeft GN Bouw in de wijk Volgerlanden te Hendrik-Ido-Ambacht voor de zorgafhankelijke cliënten van Yulius een nieuwe woonvoorziening gebouwd. Het gebouw met atrium en binnentuinen biedt 60 bewoners een prettige veilig woonomgeving. Daarnaast is binnen het gebouw een wasserette, sport activiteitenruimte, verschillende huiskamers en een restaurant aanwezig. Ook deze verschillende ruimten met elk hun eigen activiteit zorgen ervoor dat er meer sociaal contact komt tussen bewoners.

De indeling helpt mee om een sociale leefgemeenschap te creëren waarbij ruimte is voor elk individu. Ruimten zoals hallen, gangen en overige ontmoetingsruimte zoals het atrium hebben overvloedig veel daglichttoetreding. Dit draagt bij aan de regulering van het bioritme van mensen. Zodoende ontstaat een prettige stress verlagende, veilige woonomgeving welke er aan bijdraagt dat mensen eerder deelnemen aan het sociale leven.

Elke woning is voorzien van een keuken, slaapkamer, badkamer en eigen buitenruimte. Door de grote variatie in verschillende type woningen kan er voor elke bewoner een geschikte woning worden gezocht.

Dwars door de nieuwbouwwijk De Volgerlanden loopt een ecologische zone. Het gebouw van Yulius grenst aan deze zone. Zodoende is het terreinontwerp en de gebruikte materialen van het gebouw ook hierop aangepast. Het groene schuine dak laat het gebouw op gaan in zijn omgeving.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Gezondheidszorg, Nieuwbouw

Locatie

Hendrik-Ido-Ambacht

Programma

5050 m²

Opdrachtgever

Yulius voor geestelijke gezondheid

Architect

De Jong Gortemaker Algra Architecten te Rotterdam

(Adviseur) Constructie

De Jong Gortemaker Algra Architecten te Rotterdam

Interieurarchitect

De Jong Gortemaker Algra Architecten te Rotterdam