ROC Da Vinci College

Het bestaande schoolgebouw uit 1957 is volledig geüpgrade naar de huidige maatstaven. Dit betekent dat de complete bouwfysica, duurzaamheid, ergonomische en esthetische elementen zijn vernieuwd. Centraal binnen deze aanpassingen stond het verbeteren van het binnenklimaat. Zodoende zijn onder andere maatregelen genomen om de daglichttoetreding te bevorderen en de geluidsreductie te verhogen.

Door verschillende bouwkundige aanpassingen zoals het transformeren van buitenruimte naar inpandige ontmoetingsruimten, het herfunctioneren van een gymnastieklokaal, opwaarderen van het gevelbeeld inclusief kozijnen en overige inpandige functionele aanpassingen voldoet het schoolgebouw aan het Programma van Eisen Frisse Scholen. Invulling aan de (ver)nieuwbouw komt vanuit het convenant ‘’Kwaliteit Nieuwbouw Drechtsteden’’, een maatschappelijk pakket ambities op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

Het opwaarderen van het gevelbeeld is van groot belang geweest om de specifieke architectuur, welke bestaat uit geprefabriceerde betonnen ornamenten en diverse verwerkingen van verschillende soorten metselwerk, zichtbaar te maken.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Locatie

Patersweg te Dordrecht

Programma

Vernieuwbouw van een schoolgebouw

Opdrachtgever

ROC Da Vinci

Bouwkosten

€ 3.380.470,-

Architect

Akropolis Architecten

Uitvoeringstijd

9 maanden