De Rozentuin

Op verzoek van een zorg en welzijnsstichting is GN Bouw gevraagd om mee te denken aan de ontwikkeling van meerdere zorg appartementen. Hierbij was ook de inrichting van de groene binnentuin van groot belang. Deze moest namelijk aansluiten bij het bouwkundige ontwerp en de wens van de bewoners.

Het project De Rozentuin is op basis van een haalbaarheidsstudie gestart. De studie wees uit dat het voor GN Bouw en haar partners mogelijk zou zijn om het project te realiseren.

Voor de Stichting Crabbehoff zijn 14 appartementen koop en huur gebouwd. Daarnaast zijn er 19 luxe appartementen voor de vrije verkoop gebouwd. Alle entrees grenzen aan een mooi binnenhof met een overdekte galerij. In het ontwerp zijn verschillende kleuren gevelsteen gebruikt om elk element, inclusief een eigen inpandige parkeerplaats te benadrukken.

De toegepaste erkers geven extra diepte aan de gevel. Daarnaast zorgen de erkers ervoor dat het gehele complex kleinschaliger oogt en elke woning herkenbaar is. 

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Zorg en welzijn, Nieuwbouw

Locatie

Groenekruislaan te Dordrecht

Programma

33 Appartementen

Opdrachtgever

Zorg en welzijnsstichting

Architect

De Schepper Heijliggers Architecten te ‘s Gravenhage