Riwal Hoogwerk Stadion

In mei 2014 promoveerde FC Dordrecht van de eerste divisie naar de Eredivisie. Vanwege het promoveren waren diverse werkzaamheden nodig om het stadion te laten voldoen aan de eisen vanuit de KNVB en de media.

Direct na het promoveren is gestart met de uitvoer van de benodigde werkzaamheden. Vanwege het ontbreken van voorbereidingstijd was een goede communicatie met de gebruikers en de gemeente van essentieel belang. In een recordtijd van acht kalenderweken zijn alle werkzaamheden uitgevoerd inclusief de voorbereiding. Deels tijdens de trainingsvoorbereiding zijn diverse werkzaamheden uitgevoerd.

De uit te voeren werkzaamheden waren onder andere de volgende:

Geschiedenis van het stadion

Het Riwal Hoogwerkers Stadion is het stadion van de Nederlandse Eredivisie-voetbalclub FC Dordrecht aan de Krommendijk 210 te Dordrecht. Voorheen was het stadion van D.F.C.

Op 25 september 1998 werd, na drie jaar plannen, tekenen en verbouwen, het stadion in gebruik genomen. Toen der tijd onder de naam GN Bouw Stadion. GN Bouw was sponsor en mede verantwoordelijk voor de bouw van het stadion wat vanaf 25 september 1998 deze naam droeg. Voordat het stadion GN Bouw stadion ging heten had het de naam Stadion Krommedijk. Het stadion heet tegenwoordig Riwal Hoogwerkers Stadion en heeft heden ten dagen een capaciteit van 4100 overdekte zitplaatsen, daarnaast zijn er op de noodtribune nog onoverdekte staanplaatsen.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Voetbal stadion FC Dordrecht

Locatie

Krommendijk te Dordrecht

Programma

1998: plannen, tekenen, bouwen van voetbal stadion
2014: het verbouwen van het stadion

Opdrachtgever

FC Dordrecht

Uitvoeringstijd

8 weken