ZHL

ZHL, the co-packing company, is een industriële dienstverlening met meer dan zestig jaar ervaring in dienstverlening aan de chemische sector. ZHL bewerkt en verpakt chemische producten die hun weg vinden in allerlei toepassingen over de gehele wereld.

De functionele hoofdopzet van de locatie betreft een vrijstaand bedrijfsgebouw, verdeeld over een twee laags kantoorgebouw en een loods welke verdeeld is over een drietal (sub)compartimenten. Het voorste sub compartiment beschikt over twee verdiepte dock shelters. In de loods staan stelling voor opslag van diverse grondstoffen, halffabricaten en producten welke gereed zijn. De vloeistof afdeling beschikt over drie opslagtanks van 30.000 liter.

De asfalt verharde buitenruimte is ook functioneel ingericht. Aan de voorkant van het bedrijfsgebouw is de hoofdentree aanwezig, parkeerruimte voor personeel, bezoekers en toegang voor het voorste opslagcompartiment. Naast het gebouw is ruimte voor logistiek en parkeren. Aan de achterzijde is ruimte voor opslag. GN Bouw is al vaste bouwteamkundige partner van ZHL gevraagd om tijdens de nieuwbouw op te treden als bouwteampartner. GN Bouw was verantwoordelijk voor de directievoering, het ontwerp, uitwerking, bouw, installatiekundige werkzaamheden en het terrein sleutel klaar opleveren.

GN Bouw heeft zeer recent de vraag gekregen om als bouwteampartner de uitbreiding van met name de opslagcapaciteit van circa 5.000 vierkante meter te realiseren. Tijdens deze werkzaamheden moet het operationele proces doorgaan. Zodoende heeft GN Bouw in overleg met adviseurs het ontwerp bepaald. Vervolgens is een uitvoeringsprotocol opgesteld waarin is uitgewerkt hoe en op welke manier de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het vastleggen van de werkzaamheden en de manier hoe deze moeten worden uitgevoerd zijn gezien het chemische vluchtige karakter van sommige stoffen van groot belang.

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Nieuwbouw, utiliteit, chemie

Locatie

Het appeltje te Oud Gastel

Opdrachtgever

ZHL

Architect

Bisseling en Van den Broek Bouwkunst en Ontwikkeling te ‘s-Hertogenbosch