Appartementen De Condor

Het bijzondere ontwerp van De Condor zorgt ervoor dat de parkstrook ‘Heerlijkheid’ ook op straatniveau zichtbaar blijft. Het bijzondere ontwerp moest het begin van de herstructurering in de buurt Nieuw Engeland in Hoogvliet een positieve impuls geven.

De onderbouw bestaat uit een spectaculaire gewapende beton constructie van vorkkolommen. Deze vormen een zelfstandige tafelconstructie waarop de hele bovenbouw, welke 6m is opgetild, van betonskelet rust. Door deze constructie kunnen alle auto’s geparkeerd worden onder het complex. Per verdieping zijn de bergingen en fietsenstallingen te bereiken.

Op elke woonlaag zijn acht woningen aanwezig. Hiervan zijn zes woningen een vierkamervariant en op de koppen van het blok zijn vanwege de afgeronde vorm twee driekamerwoningen aanwezig. De vierkamerwoning heeft een oppervlakte van 103 m2. Over de volle breedte van de woonkamer en slaapkamer is een balkon aanwezig. De gebogen en rondgaande balkons en galerijen zorgen voor een indrukwekkende horizontale gelaagdheid. 

Hoewel met zorg samengesteld, is het mogelijk dat wij een bron hebben gemist. Indien uw bronvermelding ontbreekt neem contact met ons op.

Kenmerken

Herstructurering, Nieuwbouw

Locatie

Digna Johannaweg, Hoogvliet

Programma

48 Appartementen

Opdrachtgever

Woonbron

Bouwkosten

€ 5.697.000,-

Architect

Zeinstra & Van de Pol te Amsterdam